NieuwsWesterwolde
Barnflair Ter-Apel

Carnavalsverenigingen willen snel besluit over doorgaan carnaval

Ter-Apel – Aan het begin van het jaar stond het carnavalsfeest in de spotlights in Brabant. Door het volksfeest verspreide het coronavirus zich als een lopend vuurtje in de provincie. 

Nu rijst bij de verenigingen de vraag, hoe is het met het coronavirus gesteld? Wat zijn de restricties die de overheid over enkele maanden nog hanteert? Immers een carnavalsfeest organiseer je niet even in een paar weken. Over het doorgaan van het carnavalsfeest willen de verenigingen dan ook graag zo snel mogelijk een besluit nemen.

Voor het door laten gaan van het carnavalsfeest zijn de nieuwe richtlijnen vanuit de overheid zeer bepalend. De verenigingen uit de grensstreek Groningen-Drenthe hebben daarom ook na de zomervakantie een gezamenlijk overleg of de of en hoe er dit jaar carnaval gevierd gaat worden. De andere half meter regel in een feesttent is onrealistisch laat de voorzitter van de Kloosterwiekers weten. Wel geven zei aan dat iedere vereniging individueel beslist hoe zij carnaval in 2021 neer gaan zetten.

Buiten de tijd die de carnavalsvereniging nodig is voor de voorbereidingen hebben de groepen die de wagens bouwen, loopgroepen en dansmariekes van de verenigingen ook de tijd nodig om hun dingen voor te bereiden en hun wagens en kleding klaar te maken voor de optocht.

Op dit moment kunnen de organisaties niets plannen en vastleggen. Als je nu wat vastlegt en je moet het daarna weer annuleren dan kost dat geld laat de voorzitter van de Kloosterwiekers weten. Daarnaast is het afwachten of je wel een vergunning krijgt bij de betreffende gemeente.

Correctie melden

Foto's: Pixabay.com

Laden....

Meer nieuws

Overheid scherpt maatregelen tegen corona flink aan

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!